Η Περιοχή

Χαλκιδική Ένας επίγειος Παράδεισος!

picture

Στο βόρειο τμήμα της Ελλάδας βρίσκεται το θαυμάσιο τουριστικό θέρετρο της Χαλκιδικής. Πλούσια σε φυσική ομορφιά, η Χαλκιδική είναι αγαπημένος προορισμός τόσο των Ελλήνων, όσο κι επισκεπτών από το εξωτερικό. Αποτελείται από ένα κεντρικό τμήμα και 3 χερσονήσους: την Κασσάνδρα, τη Σιθωνία και το Άγιο Όρος.

Οι 3 χερσόνησοι έχουν κοινά χαρακτηριστικά όπως έντονη βλάστηση, μαγευτικές αμμώδεις παραλίες, σημαντικά ιστορικά αξιοθέατα και γραφικά ορεινά και παραθαλάσσια χωριά.

Κασσάνδρα Η ζωντάνια, η ηρεμία, η έντονη αντίθεση

picture

Η χερσόνησος της Κασσάνδρας είναι η πιο γνωστή περιοχή της Χαλκιδικής και βρίσκεται κοντά στη Θεσσαλονίκη. Θεωρείται ένας από τους καλύτερους προορισμούς διακοπών στη Βόρεια Ελλάδα, αφού διαθέτει μια ιδιαίτερα αναπτυγμένη τουριστική υποδομή και προσφέρει άριστη διαμονή σε ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, διαμερίσματα και στούντιο καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνο.

Στις 15 Αυγούστου, την ημέρα της Κοίμησης της Θεοτόκου, λαμβάνουν χώρα εορτασμοί σε πολλές εκκλησίες της Κασσάνδρας, όπως στην Άφυτο, την Καλάνδρα, την Κρυοπηγή, το Παλιούρι κ.α. Πολλά χωριά γιορτάζουν την ημέρα της ονομαστικής εορτής των Αγίων τους.

Πευκοχώρι Ο απόλυτος προορισμός

picture

Το Πευκοχώρι βρίσκεται στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής την Κασσάνδρα και απέχει από την Θεσσαλονίκη 110χλμ. Είναι μια πολύ καλή επιλογή για θερινό τουρισμό και δέχεται χιλιάδες τουρίστες από όλο τον κόσμο κάθε χρόνο. Για διαμονή υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Το μεγαλύτερο ατού της περιοχής είναι η καθαρή θάλασσα και οι πανέμορφες παραλίες, από τις οποίες φυσικά δε λείπουν τα beach bar και τα θαλάσσια σπορ. Ιδανικός τόπος για διασκέδαση με πλούσια νυχτερινή ζωή που ανεβαίνει συνεχώς στην προτίμηση των ελλήνων αλλά και ξένων τουριστών.

Μακεδονία Μέγας Αλέξανδρος, επαναστάσεις, και άλλα

picture

Η Μακεδονία βρίσκεται στη Βόρεια Ελλάδα που αποτελείται από 13 νομούς. Πρόκεται για μια περιοχή με πολλές ομορφιές, είναι ιδανική τόσο για καλοκαιρινές, όσο και για χειμερινές διακοπές. Τα δημοφιλέστερα μέρη της είναι η Θεσσαλονίκη, η συμπρωτεύουσα, καθώς και το πολυσύχναστο θέρετρο της Χαλκιδικής.

Η πολυμορφία και ποικιλότητα των τουριστικών πόρων της Κεντρικής Μακεδονίας αποτελούν το συγκριτικό πλεονέκτημά της σε σχέση με άλλες περιφέρειες της Ελλάδας ή αντίστοιχες του εξωτερικού. Το μεγάλο ανάπτυγμα των ακτών που καταλαμβάνει 560χλμ στη Χαλκιδική, 70χλμ στην Πιερία και άλλα τόσα στη Θεσσαλονίκη, στήριξε και συνεχίζει να στηρίζει το παραδοσιακό μοντέλο του Ήλιου και της Θάλασσας.

ΘεσσαλονίκηΗ Νύφη του Θερμαϊκού...

picture

Η Θεσσαλονίκη, πρωτεύουσα του νομού, είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας. Προικισμένη από την ιστορία και τη φύση, όντας ταυτόχρονα μια μοντέρνα και οργανωμένη πόλη, στη Θεσσαλονίκη θα βρείτε ότι ζητήσετε, από αρχαιολογικά ευρήματα, μέχρι παραθεριστικά θέρετρα και ατελείωτα κέντρα διασκέδασης κάθε είδους.

Ο επιβλητικός Λευκός Πύργος στην παραλία του Θερμαϊκού, η υπέροχη εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, ο κυκλικός ναός Ροτόντα, η ιστορική περιοχή Λαδάδικα, η οποία μετατράπηκε σε συγκρότημα κέντρων διασκέδασης, είναι ορισμένα μόνο από τα ενδιαφέροντα αξιοθέατα αυτής της πανέμορφης πόλης.

Άγιον ΌροςΤο ησυχαστήριο

picture

Το Άγιο Όρος αποτελεί αυτοδιοίκητο τμήμα του Ελληνικού κράτους και έχει εδαφικά διαιρεθεί σε είκοσι αυτοδιοίκητες περιοχές. Κάθε περιοχή αποτελείται από μία κυρίαρχη μονή και διάφορους άλλους μοναστικούς οικισμούς γύρω από αυτήν (σκήτες, κελλιά, καλύβες, καθίσματα, ησυχαστήρια).

Αποτελεί έναν πολύ δημοφιλή προορισμό για τον αντρικό πληθυσμό που θέλει να περάσει μερικές ημέρες απόλυτης ηρεμίας και χαλάρωσης (οι γυναίκες δεν επιτρέπεται να επισκευθούν τα μοναστήρια). Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να ξεφύγουν από την αγχωτική καθημερινότητα, περνώντας πολλές ώρες απολαμβάνοντας τη φύση και την απλότητα των διακοπών τους.

Μαρτυρίες πελατών μας

quote  "Η διαμονή μας στο ξενοχοχείο Παρθένης ήταν πάρα πολύ ευχάριστη! Το προσωπικό μας εξυπηρέτησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και τα δωμάτια ήταν πολύ άνετα."

από: Γιάννη Μ. (Δράμα)

Φιλικές ιστοσελίδες

Επικοινωνία

(0030) 23740 63366
(0030) 6945 906228
Πευκοχώρι
63085, Κασσάνδρα
Χαλκιδική